Wat gebeurt er met het geld

24Run is een nieuw evenement. Samen met KiKa geloven wij erin dat dit een belangrijke fundraiser in de strijd tegen kinder kanker wordt. 
Het grootste gedeelte van de opbrengst gaat in de toekomst naar KiKa om de genezingskans naar 100% te vergroten. De kosten van de arrangementen (bijvoorbeeld het verblijf) maken onderdeel uit van het inschrijfgeld. De rest (gemiddeld 25%) investeren we om nóg meer deelnemers en dus nog meer geld op te halen. Doordat we dat doen is en blijft 24Run een succes.
De eerste jaren wordt een groter gedeelte van de opbrengst geïnvesteerd om het evenement op de kaart te zetten. Daarnaast zijn de kosten relatief hoger doordat de deelnemersaantallen nog moeten. groeien. 

Team 24Run

 • Personeelskosten
 • Kantoor overhead

Marketing & communicatie

 • Website
 • Online marketing
 • Video´s
 • Advertenties etc.

Fundraising & administratie

Investering in tools en kennis waardoor deelnemers gemiddeld veel meer op gaan halen dan de minimale target.

Financiële administratie, oa de verwerking van meer dan 10.000 sponsoringen.

Event & productie

 • Brandstof
 • Veiligheid
 • Eten & drinken
 • Campingkosten
 • Materialen

Onderzoek

KiKa heeft tot nu toe 180,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Dat kon dankzij grote én kleine donaties! Met dit hoge bedrag heeft KiKa inmiddels 207 onderzoeken kunnen financieren.

Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum in Utrecht is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. Hier is alles onder 1 dak: de beste zorg voor kinderen met kanker én onderzoek naar kinderkanker. KiKa is de grootste financier van het Prinses Máxima Centrum en heeft geholpen bij zowel de bouw als de inrichting.

Impact

KiKa organiseert elk jaar diverse evenementen om fondsen te werven. Tijdens deze evenementen kunnen jong en oud samen een onvergetelijke ervaring beleven en zich inzetten voor een mooie opbrengst voor KiKa. Het enthousiasme van alle deelnemers blijft KiKa inspireren om mooie evenementen te organiseren.

The Event Foundation

KiKa’s motto is groot worden door klein te blijven. Om deze reden is de organisatie van 24Run in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van 24Run aan KiKa. Stichting The Event Foundation faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. Door haar charitatieve doelstelling schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.eventfoundation.nl.
Event Foundation - Deelnemer 24Run rent voor KiKa Event Foundation - Deelnemer 24Run rent voor KiKa

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen